Roadtrip Frankrijk

Roadtrip Frankrijk met VANtrip.nl: Ontdek de mooiste routes!

Staat een roadtrip door Frankrijk al tijden op jouw bucketlist? Dan is dit het moment om de stap te zetten! Of je nu langs de kust wilt cruisen, door dorpjes wilt rijden of de indrukwekkende bergen van de Alpen wilt trotseren, met een VAN van VANtrip.nl zit je altijd goed. Onze comfortabele bussen zijn ideaal voor een avontuurlijke tocht door dit prachtige land. En het beste? Bij ons regel je alles eenvoudig, zonder gedoe.

5 Bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Frankrijk

  • Mont Saint-Michel
    Deze indrukwekkende abdij, gelegen op een eiland voor de kust van Normandië, is een van de meest iconische plekken in Frankrijk. Bij hoogtij lijkt het eiland te drijven op het water, en de smalle straatjes en oude gebouwen zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

  • De kastelen van de Loirevallei
    De Loirevallei staat bekend om zijn prachtige kastelen, waaronder Château de Chambord en Château de Chenonceau. Deze historische paleizen liggen in een schilderachtig landschap van glooiende heuvels en uitgestrekte tuinen, en bieden een kijkje in het adellijke leven van vroeger.

  • De Gorges du Verdon
    De Gorges du Verdon, vaak de Grand Canyon van Europa genoemd, is een spectaculair natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Hier kun je genieten van helder turquoise water, steile kliffen en wandelpaden met adembenemende uitzichten.

  • De lavendelvelden van de Provence
    In de zomer veranderen de velden van de Provence in een zee van paars, waar de geur van lavendel je overal tegemoetkomt. De beste plekken om deze uitgestrekte lavendelvelden te bewonderen zijn onder andere de regio’s rondom Sault en het Plateau de Valensole.

  • De Calanques bij Marseille
    Deze ruige kustlijn met smalle baaien, turquoise water en witte kalkstenen kliffen is een paradijs voor natuurliefhebbers. De Calanques zijn perfect voor een dagtocht waarbij je kunt wandelen, zwemmen en genieten van spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee.

georges-du-verdon-roadtrip
georges-du-verdon-roadtrip

Tips voor een geslaagde roadtrip door Frankrijk

  • Plan je route, maar blijf flexibel
    Hoewel het handig is om een globale route uit te stippelen en alvast enkele must-see bezienswaardigheden te kiezen, laat ruimte voor spontane omwegen en verrassingen. Frankrijk zit vol met verborgen juweeltjes die je onderweg zult ontdekken!

  • Vermijd de tolwegen voor een authentieke ervaring
    De Franse snelwegen (autoroutes) zijn snel, maar ook prijzig door de tol (péage). Kies liever voor de mooie binnenwegen (routes nationales) om meer van het landschap en de charmante dorpen te zien. Dit maakt de reis vaak veel spontaner.

  • Proef de lokale keuken
    Een van de hoogtepunten van een roadtrip door Frankrijk is het proeven van regionale specialiteiten. Stop bij kleine dorpsrestaurants, lokale markten en boulangeries voor verse stokbroden, kazen en wijnen. Elk deel van Frankrijk heeft zijn eigen culinaire tradities die je niet mag missen.

Huur je perfecte bus bij VANtrip.nl

Bij VANtrip.nl hoef je niet vooraf aan te betalen en kun je tot een week voor vertrek kosteloos annuleren. Zet dus nu alvast jouw bus vast zonder risico! Of je nu met een groep vrienden op pad gaat of een gezinsvakantie plant, bij VANtrip.nl kun je een goedkoop busje huren. Onze ruime 9-persoons VAN's zijn uitermate geschikt voor roadtrips met meerdere mensen. Als je de kosten deelt, wordt het een supervoordelige manier om Frankrijk te verkennen. Zo houd je meer budget over voor het ontdekken van de lokale keuken, het bezoeken van wijnhuizen of een paar nachten op die idyllische Franse campings.

vantrip-nl-personenbus
vantrip-nl-personenbus

Neem contact op en plan jouw roadtrip vandaag nog!

Heb je vragen over onze bussen of campers? Wil je weten welke extra opties er zijn? Neem snel contact met ons op via WhatsApp op +316 57 08 67 41, stuur een mail naar info@vantrip.nl of bel naar +31 (0)85 4019858. We helpen je graag bij het plannen van jouw droomreis door Frankrijk.

roadtrip-frankrijk
roadtrip-frankrijk